...U gaat een keer mee met onze vereniging. Aangekomen op de plek van bestemming krijgt u een kostuum uitgereikt, evenals de bijpassende uitrusting. Er wordt u een slaapplaats toegewezen in één van de tenten. Het tentenkamp strekt zich honderden meters uit. Overal wordt gekookt op kampvuren. Her en der klinkt muziek. Een eenheid soldaten marcheert voorbij. Kinderen spelen in het stro. En als de avond valt is het rond het kampvuur warm en gezellig.


De volgende ochtend klinken er bevelen en roffelen de trommels: het reveille wordt geslagen en een lange dag begint. De soldaten worden aan het werk gezet: hout en water halen, exerceren, patrouilles... De burgerij richt haar handelstenten in of biedt in de kampementen haar waren aan. En dan worden de troepen verzameld: de officeren geven het bevel voorwaarts te gaan. Onder het geroffel van trommen en het schrille geluid van de fluiten marcheren honderden soldaten achter hun vaandels, van de zijkant vaarwel gewuifd door hun geliefden.


Dan, na enkele kilometers marcheren, klinkt in de verte het gebulder van kanonnen: u kunt de kruitdamp al ruiken. Aan de andere kant van het veld stelt de Franse infanterie zich op, terwijl cavaleristen hun paarden aansporen. Het bevel wordt gegeven om de geweren te laden...


Dit klinkt misschien heel romantisch, maar voor honderden enthousiastelingen in Nederland is dit een vrijetijdsbesteding geworden waar ze erg veel plezier aan beleven. Met eveneens honderden "re-enactors" uit andere landen worden veldslagen uit de tijd van Napoleon nagespeeld; of men gaat naar een bal, zoals dat er 200 jaar geleden heeft uitgezien; of men gaat een paar dagen wonen in een dorpsstraatje, waar de geschiedenis zo tot leven komt...

Wellicht bent u, na het zien van de foto's op onze website, benieuwd geworden naar onze vereniging. Of u heeft ons een keer in actie gezien en wil zelf ook zoiets meemaken. Dat kan! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste leden die de geschiedenis eens op een andere manier willen beleven dan alleen er over te lezen. Wij bieden geinteresseerden de mogelijkheid met ons en onze hobby kennis te maken door hen aan te bieden een keer een evenement te bezoeken. Door actief deel te nemen aan een evenement kunt u zelf ervaren wat wij doen. Voor velen is dit een zeer indrukwekkende gebeurtenis, ook al betreft het maar een kleinschalig evenement. 

       

Voor degenen die een eerste keer meegaan kunnen wij kleding en uitrusting verzorgen, evenals een slaapplaats. Wij verwachten van u dat u zelf een aantal zaken meeneemt, zoals een bord en bestek, maar ook wat eten en drinken voor uzelf. Voor het gebruik maken van kleding en uitrusting zal vaak een kleine vergoeding worden gevraagd. Als u een keer mee wil gaan, neemt u dan
Contact met ons op. Stel gerust vragen: wij zullen deze zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Bekijk ook onze pagina met Veelgestelde Vragen.

NB: Historische evenementen zoals re-enactments kunnen fysiek zwaar en intensief zijn.
Houdt u hier rekening mee!

En dan...

... U komt zondagavond doodmoe thuis en stapt heerlijk onder de douche. Wellicht heeft u onderweg naar huis al bedacht dat dit de hobby voor u is. In ieder geval heeft u maandag een heleboel te vertellen op uw werk!

Als u besluit lid te worden, dan heten wij u graag van harte welkom! Wij zoeken enthousiaste dames, heren, meisjes en jongens die op een interessante- en vooral leuke manier willen ontdekken en ervaren hoe het leven was meer dan 200 jaar geleden. Wij staan open voor iedereen die bereid is  om tijd, geld en energie te investeren in een correcte uitbeelding en in het bezoeken van evenementen. Hierbij discrimineren wij niet op geslacht, uiterlijk of achtergrond: iedereen met een interesse in (militaire) geschiedenis is van harte welkom.

Veiligheid en authenticiteit staan voorop en zijn zeer belangrijk voor het plezier dat wij hier aan beleven. Nieuwe leden worden begeleid in het aanschaffen van kleding en uitrustingstukken. We verwachten dat iedereen binnen een redelijke termijn zijn/haar spullen bij elkaar kan verzamelen. Kortom:

Op zoek naar een fascinerende hobby?

Ook voor het hele gezin?
Niet bang voor vuile handen?

DE VERENIGING "2e BATAILLON GRENADIER COMPAGNIE"
ZOEKT NIEUWE LEDEN!

Om ons een e-mail te sturen,
klik hier.